Algemene Voorwaarden

Over Merkzinnig Creative Studio

Merkzinnig Creative Studio is een eenmanszaak, gevestigd in Breda. Janne Leijdekkers is eigenaar van Merkzinnig Creative Studio. Wij zijn een jong en fris ontwerpbureau dat ondernemers helpt hun verhaal tot leven te brengen door middel van creatieve vormgeving en branding. Onze focus ligt op het creëren van een herkenbare identiteit die bijdraagt aan de naamsbekendheid van jouw bedrijf.

Naast logo’s en huisstijlen bieden wij ook andere visuele uitingen en illustraties aan. Bij Merkzinnig denken we graag met je mee en doen we net dat beetje extra om ervoor te zorgen dat jij tevreden bent met het ontwerp. Al onze werkzaamheden worden uitgevoerd met uiterste zorg en professionaliteit.

Voor vragen of opmerkingen kun je ons bereiken via:
E-mail: janne@merkzinnig.nl
KvK-nummer: 87385937
Btw-nummer: NL004407310B08

Artikel 2 | Definities

In deze algemene voorwaarden worden de volgende termen gebruikt met de bijbehorende betekenis:
• Wij, ons en onze: Merkzinnig Creative Studio, zoals omschreven in het artikel “Over Merkzinnig Creative Studio”. Wij zijn de gebruiker van deze algemene voorwaarden.
• Jij, je en jouw: De opdrachtgever, een natuurlijke of rechtspersoon die handelt vanuit beroep of bedrijf, aan wie Merkzinnig Creative Studio een aanbod uitbrengt of met wie een overeenkomst wordt aangegaan.
• Partijen: Merkzinnig Creative Studio en de opdrachtgever gezamenlijk.
• Dag: Een kalenderdag, inclusief weekenden en feestdagen.
• Dienst: Elke opdracht en werkzaamheid die Merkzinnig Creative Studio uitvoert op basis van een overeenkomst.
• Meerwerk: Werkzaamheden die niet in de oorspronkelijke overeenkomst of offerte zijn opgenomen.
• Revisie: Een aanpassing van een ontwerp op verzoek van de opdrachtgever.
• Aanbetaling: Een vooraf overeengekomen bedrag dat de opdrachtgever betaalt voordat de werkzaamheden beginnen.
• Schriftelijk: Communicatie per e-mail, whatsapp of post.

Artikel 3 | Toepasselijkheid

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes en overeenkomsten die Merkzinnig Creative Studio met jou sluit. Dit geldt ook voor eventuele meerwerk of vervolgopdrachten.

Ook wanneer Merkzinnig Creative Studio diensten van derden inschakelt, zijn deze algemene voorwaarden van toepassing.

Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn alleen geldig indien deze expliciet en schriftelijk zijn overeengekomen. Afwijkingen gelden uitsluitend voor de specifieke overeenkomst waarvoor deze zijn gemaakt.

Merkzinnig Creative Studio behoudt zich het recht voor om deze algemene voorwaarden eenzijdig te wijzigen of aan te vullen. Kleine wijzigingen kunnen altijd doorgevoerd worden. Bij ingrijpende wijzigingen die nadelig voor jou zijn, heb je het recht om de overeenkomst te beëindigen, mits je dit schriftelijk binnen 14 dagen na kennisgeving aangeeft.

De algemene voorwaarden van de opdrachtgever zijn niet van toepassing op overeenkomsten die je met ons sluit.

Indien een of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijken, blijven de overige bepalingen onverminderd van kracht. Partijen treden in overleg om nieuwe bepalingen overeen te komen, met respect voor het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepalingen.

Artikel 4 | Offerte, overeenkomst en bevestiging

Al onze offertes zijn vrijblijvend, tenzij anders vermeld. Offertes zijn gebaseerd op jouw wensen en de informatie die jij ons verstrekt. Het is jouw verantwoordelijkheid om alle relevante informatie tijdig aan ons door te geven.
Een overeenkomst komt pas tot stand wanneer jij onze offerte schriftelijk hebt geaccepteerd en aan eventuele voorwaarden hebt voldaan. Wij sturen je een bevestiging per e-mail.

Wanneer een offerte een vrijblijvend aanbod bevat en jij dit aanbod accepteert, behouden wij ons het recht voor om dit aanbod binnen 14 dagen te herroepen.

Bij een kennelijke fout of vergissing in de offerte zijn wij niet gebonden aan de daarin genoemde voorwaarden.

Offertes gelden niet automatisch voor toekomstige opdrachten.

Indien wij een samengestelde offerte uitbrengen, zijn wij niet verplicht om slechts een deel van de opdracht uit te voeren indien jij een gedeelte van de offerte accepteert.

Bij spoedopdrachten of opdrachten zonder offerte komt de overeenkomst tot stand op het moment dat wij starten met de werkzaamheden. Deze worden gefactureerd op basis van ons standaard uurtarief.

Revisierondes zijn beperkt tot het aantal dat in de offerte is vermeld. Extra revisies worden aangemerkt als meerwerk en gefactureerd tegen het overeengekomen uurtarief.

Meerwerk wordt vooraf met jou besproken en schriftelijk bevestigd.

De door Merkzinnig opgegeven termijn voor het uitvoeren van een opdracht is indicatief, tenzij anders schriftelijk overeengekomen. Bij vertraging zullen wij jou zo snel mogelijk informeren.

Artikel 5 | Uitvoering van de overeenkomst

Wij starten met de uitvoering van de overeenkomst zo spoedig mogelijk nadat wij de schriftelijke opdrachtbevestiging en, indien van toepassing, jouw (aan)betaling hebben ontvangen. Wij zullen de overeenkomst uitvoeren naar beste inzicht en vermogen en volgens de eisen van goed vakmanschap. Wij behouden ons echter de vrijheid voor om de opdracht naar eigen inzicht in te vullen. Wij kunnen (de diensten van) derden inschakelen voor de uitvoering van de overeenkomst.

Voor de correcte uitvoering van de overeenkomst hebben wij tijdig bepaalde gegevens, documenten, materialen en/of informatie van jou nodig. Wij zullen deze tijdig bij je opvragen. Het blijft echter jouw verantwoordelijkheid om deze gegevens en materialen tijdig aan te leveren als je redelijkerwijs begrijpt dat wij deze nodig hebben voor de uitvoering van de overeenkomst. Indien je dit niet doet, behouden wij ons het recht voor de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de kosten van de vertraging aan jou door te berekenen.

Indien de overeenkomst zich daarvoor leent, kunnen wij de uitvoering opdelen in fasen. Elke fase moet door jou worden goedgekeurd na afronding. Zodra wij jouw schriftelijke goedkeuring hebben ontvangen, starten we met de uitvoering van de volgende fase. Als wij binnen zeven dagen na afronding van een fase geen bericht van je ontvangen, wordt deze als goedgekeurd beschouwd. Keur je de afgeronde fase niet goed, dan dien je ons dit binnen 7 dagen schriftelijk te melden, voorzien van een gedetailleerde beschrijving van de tekortkomingen. Correcties worden, indien mogelijk, door ons uitgevoerd volgens de bepalingen uit artikel 6.

De uitvoering van de overeenkomst geschiedt uitsluitend ten behoeve van jou. Derden kunnen geen rechten ontlenen aan de inhoud van de door ons uitgevoerde werkzaamheden, onder welke naam of titel dan ook.

Artikel 6 | Correctierondes, meerwerk en resultaat

Bij de uitvoering van de overeenkomst zullen wij, waar mogelijk, een concept- en/of tekstversie van het resultaat aan jou ter beschikking stellen. Vanaf dat moment heb jij de gelegenheid om correcties aan te geven. Tenzij partijen uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeenkomen, geldt dat er per overeenkomst twee correctierondes plaatsvinden. Indien je meer correctierondes wenst, worden deze in rekening gebracht en beschouwd als meerwerk.

Meerwerk kan ook ontstaan door omstandigheden of feiten die niet bekend waren op het moment van het sluiten van de overeenkomst. Daarnaast kan meerwerk ontstaan als jij niet of niet tijdig de benodigde gegevens, documenten, materialen en/of informatie hebt aangeleverd, zoals beschreven in artikel 5. Indien je extra of aanvullende diensten of werkzaamheden wilt afnemen, kan dit ook leiden tot meerwerk. Meerwerk wordt op basis van ons standaard uurtarief in rekening gebracht, tenzij wij hierover andere afspraken maken.

Na de uitvoering van de overeenkomst leveren wij het resultaat aan jou op. Wij doen ons uiterste best om rekening te houden met jouw specifieke wensen. Nadat je het resultaat hebt ontvangen, heb je zeven dagen de tijd om alles te controleren en, indien van toepassing, te testen of het geleverde overeenkomt met de afspraken uit de overeenkomst. Bij gebreken dien je ons dit direct schriftelijk te melden, zodat wij tot herstel kunnen overgaan. Dit geldt niet voor geleverd drukwerk.

Als wij binnen zeven dagen geen mededeling over het resultaat ontvangen, wordt het resultaat als geaccepteerd beschouwd.

Wanneer je het resultaat hebt geaccepteerd en later alsnog wijzigingen wilt aanbrengen, worden deze werkzaamheden als meerwerk berekend op basis van ons standaard uurtarief, tenzij anders overeengekomen.

Artikel 7 | Drukwerk

Indien wij het drukwerk voor jou verzorgen, ontvang je van ons eerst een conceptversie. Je dient deze conceptversie zorgvuldig te controleren op eventuele onjuistheden. Deze controle valt volledig onder jouw verantwoordelijkheid. Zodra wij jouw goedkeuring hebben ontvangen, geven wij de opdracht door aan de gekozen drukkerij. Reeds geleverd drukwerk wordt niet retour genomen. Je hebt bovendien geen recht op enige vorm van restitutie indien er, ondanks jouw zorgvuldige controle, toch onjuistheden in het drukwerk blijken te zijn.

Als wij de conceptversie voor een nieuwe oplage moeten herzien, wordt dit beschouwd als meerwerk.

Artikel 8 | Uitvoeringstermijnen

Als wij bepaalde uitvoeringstermijnen overeenkomen, zijn deze termijnen altijd indicatief. Een overeengekomen uitvoeringstermijn begint pas te lopen op het moment dat:
Wij van jou alle gegevens, documenten, materialen en/of informatie hebben ontvangen die nodig zijn voor de uitvoering van de overeenkomst; en/of
Indien we dat zijn overeengekomen, jouw (aan)betaling op onze rekening is ontvangen; en/of
Jij hebt voldaan aan eventuele overige gestelde voorwaarden.

Tot dat moment behouden wij ons het recht voor de uitvoering van de overeenkomst op te schorten. Indien hier kosten uit voortvloeien, worden deze aan jou in rekening gebracht op basis van ons geldende uurtarief, exclusief btw.

Artikel 9 | Prijzen en betaling

Tenzij uitdrukkelijk anders vermeld, zijn alle prijzen exclusief:
btw;
andere heffingen van overheidswege;
eventuele kosten die wij maken bij het uitvoeren van de opdracht.

Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen tussentijds aan te passen. In dat geval informeren wij jou vooraf. Als je niet akkoord gaat met de prijswijziging, heb je het recht om de overeenkomst schriftelijk te ontbinden. In dat geval worden de reeds verrichte diensten en/of arbeid tot het moment van ontvangst van de ontbinding in rekening gebracht tegen het oude uurtarief.

Onze facturen ontvang je digitaal.

Bij een overeengekomen vooruitbetaling van 50% starten wij niet met de uitvoering van de overeenkomst totdat de vooruitbetaling is ontvangen. Betaalde voorschotten worden in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur. Indien tussentijdse betalingen zijn overeengekomen, worden deze gefactureerd op basis van de voortgang van het project.

Voor vaste abonnementsdiensten ontvang je iedere maand een factuur, die je bij vooruitbetaling dient te voldoen.

Komen we overeen dat je achteraf mag betalen, dan hanteren wij een betalingstermijn van 14 dagen, te rekenen vanaf de factuurdatum, tenzij anders met jou overeengekomen. Je dient het volledige bedrag, inclusief btw, binnen deze betalingstermijn op onze bankrekening over te maken.

Indien betaling niet binnen de betalingstermijn van 14 dagen is ontvangen, ontvang je een tweede termijn van 14 dagen om alsnog te betalen. Indien betaling na deze tweede termijn uitblijft, ben je ons de wettelijke rente verschuldigd over het openstaande bedrag tot het moment van betaling. Tevens kunnen wij de door ons gemaakte buitengerechtelijke incassokosten bij jou in rekening brengen.

Deze incassokosten bedragen maximaal:
15% over openstaande bedragen tot € 2.500,00;
10% over de daaropvolgende € 2.500,00;
5% over de volgende € 5.000,00;
met een minimum van € 40,00.

In het geval van voortdurende betalingsachterstanden behouden wij ons het recht voor om de uitvoering van de werkzaamheden op te schorten, totdat betaling is ontvangen.

Artikel 10 | Intellectueel eigendomsrecht

Intellectueel eigendom is de overkoepelende term voor de rechten die rusten op een werk in de zin van artikel 10 van de Auteurswet. Deze rechten beschermen de maker tegen ongeautoriseerd gebruik, kopiëren of exploiteren van het werk door derden.

Alle intellectuele eigendomsrechten op de tijdens de overeenkomst ontwikkelde werken komen toe aan Merkzinnig, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. De klant verkrijgt uitsluitend een gebruiksrecht voor de doeleinden die zijn beschreven in de offerte. Merkzinnig behoudt zich het recht voor om de gemaakte werken te gebruiken voor eigen promotionele doeleinden, tenzij anders overeengekomen.

Alle intellectuele eigendomsrechten die voortvloeien uit de overeenkomst, inclusief niet uitgevoerde concepten en/of voorstellen, blijven eigendom van Merkzinnig of onze licentiegevers. Het is de klant niet toegestaan om het werk zonder onze schriftelijke toestemming te verveelvoudigen, openbaar te maken, te bewerken of te wijzigen, tenzij dit expliciet is overeengekomen.

Intellectuele eigendomsrechten die vóór de totstandkoming van de overeenkomst aan de klant toebehoorden, blijven eigendom van de klant. Dit geldt bijvoorbeeld voor foto’s die de klant zelf heeft gemaakt. Evenzo blijven intellectuele eigendomsrechten die voor de totstandkoming van de overeenkomst aan derden toebehoorden, bij die derden, bijvoorbeeld foto’s gemaakt door andere fotografen.

Indien de klant ons instructies geeft om bepaalde gegevens, documenten, materialen en/of informatie te gebruiken, is de klant verantwoordelijk voor het waarborgen van een geldige licentie voor het gebruik van deze materialen. De klant vrijwaart ons voor alle aanspraken in verband met het gebruik van deze gegevens, documenten, materialen en/of informatie.

Het plegen van onderzoek naar mogelijke intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot door de klant geleverde materialen valt niet onder de verplichtingen van deze overeenkomst.

Tenzij het werk zich daar niet voor leent, heeft Merkzinnig het recht om haar naam op of bij het werk te vermelden of te verwijderen, naar eigen inzicht.

Bij iedere inbreuk op het intellectueel eigendomsrecht brengen wij driemaal de gebruikelijke vergoeding in rekening voor een dergelijke vorm van gebruik, zonder afbreuk te doen aan ons recht om schadevergoeding te eisen voor andere geleden schade, inclusief directe en indirecte schade, alsmede de werkelijke gerechtelijke en buitengerechtelijke kosten.

Artikel 11 | Licenties

Wanneer de klant volledig heeft voldaan aan de verplichtingen uit de overeenkomst, verkrijgt de klant een niet-overdraagbare, niet-exclusieve licentie voor het gebruik van het resultaat, zoals overeengekomen in de offerte of opdrachtbevestiging. Deze licentie is enkel geldig voor de overeengekomen doeleinden en mag niet verder worden doorverkocht of sublicenties aan derden worden verleend, tenzij anders schriftelijk overeengekomen tussen de partijen.

De bronbestanden, zoals ruwe bestanden, digitale ontwerpen en originele documenten, blijven eigendom van Merkzinnig, tenzij schriftelijk anders is overeengekomen. Het is de klant niet toegestaan om bronbestanden te bewerken, kopiëren of anderszins te gebruiken voor doeleinden die niet zijn goedgekeurd zonder schriftelijke toestemming van Merkzinnig.

Indien de klant bronbestanden wenst, kan dit op verzoek en tegen betaling van de overeenkomstige kosten. Deze licentie kan uitsluitend gelden zolang de klant voldoet aan de voorwaarden van de overeenkomst.

Artikel 12 | Garanties

Wij staan ervoor in dat onze producten en/of diensten voldoen aan de overeenkomst, de in het aanbod vermelde specificaties, en aan de redelijke eisen van deugdelijkheid en bruikbaarheid, zoals vastgesteld op de datum van de totstandkoming van de overeenkomst, de geldende wettelijke bepalingen en overheidsvoorschriften.

Wij zorgen ervoor dat de door ons geleverde branding en grafische ontwerpen voldoen aan de overeengekomen specificaties en geschikt zijn voor het beoogde gebruik. Echter, wij kunnen niet garanderen dat de ontwerpen in alle gevallen optimaal functioneren of correct worden weergegeven op alle soorten software, hardware of (digitale) platforms, of op alle versies daarvan, inclusief nieuwe versies. Wij geven geen garantie op producten of diensten van derden, ongeacht of deze via ons zijn geleverd, tenzij expliciet anders is overeengekomen.

Merkzinnig garandeert dat het door ons geleverde resultaat geen inbreuk maakt op het intellectuele eigendomsrecht van derden, zoals uiteengezet in Artikel 10. In het geval van een inbreuk zullen wij de inbreukmakende componenten verwijderen of aanpassen zodat het gebruik van het resultaat geen inbreuk meer maakt. Dit recht vervalt echter wanneer de klant zelf wijzigingen aanbrengt in het werk, of wijzigingen door derden laat uitvoeren, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Merkzinnig.

Artikel 13 | Aansprakelijkheid

Beperking van aansprakelijkheid: Onze aansprakelijkheid is beperkt tot toerekenbare tekortkomingen in de nakoming van de overeenkomst. Dit geldt alleen als je ons onverwijld, deugdelijk en schriftelijk in gebreke stelt en ons een redelijke termijn geeft om de tekortkoming te herstellen. Als wij na het verstrijken van deze termijn nog steeds niet nakomen, komen wij mogelijk aansprakelijk voor de schade die daardoor ontstaat.

Uitsluitingen van aansprakelijkheid: Wij zijn niet aansprakelijk voor:

• Fouten of tekortkomingen in de informatie, gegevens of materialen die jij ons hebt verstrekt;
• Misverstanden, fouten of tekortkomingen die voortkomen uit jouw eigen handelingen of die van derden die je hebt ingeschakeld;
• Fouten door achterstallig onderhoud of door wijzigingen aan het werk door jou of derden;
• Taalkundige en grammaticale fouten in de ontwerpen of drukwerk, tenzij de fout is opgemerkt vóór goedkeuring;
• Schade door hacking of onbevoegde toegang tot de geleverde prestatie;
• Tegenvallende resultaten op basis van advies dat wij jou hebben verstrekt.

Beperking van schadevergoeding: Met uitzondering van gevallen van opzet of grove roekeloosheid aan onze zijde, is onze aansprakelijkheid voor schade beperkt tot de prijs die is overeengekomen voor de betreffende overeenkomst. In geval van een overeenkomst voor een bepaalde periode, is onze aansprakelijkheid beperkt tot de overeengekomen prijs gedurende de drie maanden voorafgaand aan het schadeveroorzakende incident.

Uitsluiting van indirecte schade: Wij zijn niet aansprakelijk voor indirecte schade, waaronder gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen, schade door bedrijfsstagnatie, etc.

Vervaltermijn: Elke aansprakelijkheid vervalt na één jaar na voltooiing van de overeenkomst.

Vrijwaring: Jij vrijwaart ons tegen alle aanspraken van derden, inclusief redelijke juridische kosten, die voortvloeien uit de overeenkomst tussen jou en ons, behoudens opzet of grove schuld aan onze zijde.

Overmacht: Tekortkomingen in de nakoming van de overeenkomst kunnen niet aan ons worden toegerekend als deze niet te wijten zijn aan onze schuld of door overmacht.

Artikel 14 | Overmacht

In geval van overmacht aan onze zijde (zoals natuurrampen, pandemieën, oorlog, stakingen, storingen in leveranciers of internetverbindingen, of andere onvoorziene omstandigheden), hebben wij het recht om de uitvoering van de overeenkomst tijdelijk op te schorten. Wij zullen jou tijdig schriftelijk informeren over de situatie.

Indien de overmachtssituatie langer dan één maand duurt of als blijkt dat de situatie blijvend is, kan de overeenkomst door zowel jou als ons worden ontbonden. In dat geval zullen wij de reeds verrichte diensten en/of arbeid tot dat moment aan jou in rekening brengen. Jij hebt in dit geval geen recht op enige (aanvullende) schadevergoeding.

Artikel 15 | Opschorting, opzegging en ontbinding van de overeenkomst

Redenen voor opschorting of ontbinding: Wij kunnen de overeenkomst opschorten of met onmiddellijke ingang ontbinden indien:

• Jij je verplichtingen niet, niet volledig of niet tijdig nakomt;
• Wij na het sluiten van de overeenkomst kennisnemen van omstandigheden die ons doen vrezen dat jij je verplichtingen niet zult nakomen;
• Door vertraging aan jouw zijde de oorspronkelijke voorwaarden van de overeenkomst niet meer nagekomen kunnen worden;
• Er omstandigheden optreden die nakoming van de overeenkomst onmogelijk maken (bijvoorbeeld overmacht, zoals beschreven in Artikel 14).

Schadevergoeding bij opschorting of ontbinding: Als de opschorting of ontbinding aan jou te wijten is, hebben wij het recht om de door ons geleden schade op jou te verhalen.

Terugbetaling bij opzegging zonder toerekenbaarheid: Indien de opschorting of ontbinding niet aan jou kan worden toegerekend en er nog geen werkzaamheden zijn verricht, maar je hebt een (aan)betaling gedaan, zullen wij deze betaling binnen tien dagen terugbetalen. Als er wel werkzaamheden zijn verricht, behouden wij het recht om deze werkzaamheden in rekening te brengen op basis van het aantal gewerkte uren en het geldende uurtarief. Betalingen worden verrekend met het factuurbedrag, en eventuele overschotten worden binnen tien dagen terugbetaald.

Opzegging bij liquidatie, faillissement of schuldsanering: In geval van liquidatie, surseance van betaling, faillissement, beslaglegging of als je niet vrijelijk over je vermogen kunt beschikken, hebben wij het recht de overeenkomst onmiddellijk op te zeggen. Wij zijn in dit geval niet verplicht schadevergoeding te betalen.

Duurovereenkomst: Als wij voor jou herhaaldelijk soortgelijke werkzaamheden verrichten, is er sprake van een duurovereenkomst, tenzij anders schriftelijk overeengekomen. Een duurovereenkomst kan door jou alleen schriftelijk worden opgezegd met inachtneming van een redelijke opzegtermijn van één maand. Gedurende deze maand blijf je de gebruikelijke hoeveelheid werkzaamheden afnemen of worden wij financieel gecompenseerd. De compensatie bedraagt bij opzegging eenmaal het (gemiddelde) maandfactuurbedrag.

Opzegging van een bevestigde offerte: Indien je de offerte schriftelijk hebt bevestigd, ben je ook verantwoordelijk voor de (aan)betaling. Wil je de overeenkomst daarna, maar uiterlijk binnen vijf werkdagen na bevestiging, geheel of gedeeltelijk opzeggen, dan worden de reeds verrichte diensten, vermeerderd met eventuele aan- of afleveringskosten, aan jou in rekening gebracht.

Kosten op basis van gewerkte uren: Bij ontbinding van de overeenkomst worden de kosten berekend op basis van het aantal gewerkte uren tegen het geldende uurtarief. Bij drukwerk dat je hebt besteld en waarvoor de bestelling is doorgegeven, is het na jouw schriftelijke bevestiging niet meer mogelijk om de bestelling te annuleren.

Gebruik van (tussentijdse) resultaten: Bij ontbinding van de overeenkomst en het ontvangen van (tussentijdse) resultaten, is het jou niet toegestaan deze te gebruiken, tenzij wij hiervoor een financiële vergoeding hebben ontvangen en wij jou schriftelijk toestemming hebben verleend om deze resultaten te gebruiken.

Artikel 16 | Wijzigen van de overeenkomst

Wijziging van de overeenkomst: Wij staan wijzigingen van de overeenkomst toe, maar alleen na onze schriftelijke toestemming. Wij behouden het recht om een wijzigingsverzoek te weigeren, zonder daarmee in gebreke te komen of ons recht op betaling voor de verrichte arbeid binnen de oorspronkelijke overeenkomst te verliezen.

Kosten bij wijzigingen: Als een wijziging aan ons kan worden toegerekend, zullen wij de daaruit voortvloeiende meerkosten niet aan jou in rekening brengen.

Wijziging door omstandigheden: Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst omstandigheden of feiten bekend worden die de uitvoering bemoeilijken of verhinderen, hebben wij het recht de inhoud van de overeenkomst te wijzigen zodat wij deze, indien mogelijk, alsnog kunnen uitvoeren. Indien hierdoor meerwerk ontstaat, wordt dit op basis van een vast uurtarief extra aan jou in rekening gebracht.

Ontbinding door wijziging: In dit geval hebben wij ook het recht om de overeenkomst te ontbinden en de reeds verrichte arbeid aan jou in rekening te brengen.

Recht op ontbinding bij niet akkoord gaan: Als je niet akkoord gaat met de wijziging, heb je het recht de overeenkomst schriftelijk te ontbinden, waarbij wij de reeds verrichte arbeid tot het moment van ontvangst van de ontbinding in rekening brengen.

Artikel 17 | Geheimhouding

Verplichtingen tot geheimhouding: Wanneer partijen tijdens de uitvoering van de overeenkomst kennisnemen van vertrouwelijke informatie van de andere partij, zullen zij deze informatie niet op enige wijze aan derden bekendmaken, tenzij een wettelijk voorschrift of een rechterlijke uitspraak hen daartoe verplicht.

Gebruik van kennis: Wij behouden ons het recht voor om de kennis die is opgedaan tijdens de uitvoering van de overeenkomst te gebruiken ten behoeve van andere klanten, mits jouw vertrouwelijke informatie niet met derden wordt gedeeld.

Duur geheimhoudingsplicht: De verplichting tot geheimhouding blijft bestaan na beëindiging van de overeenkomst, zolang de partij die de informatie heeft verstrekt aanspraak kan maken op het vertrouwelijke karakter van die informatie. Deze geheimhoudingsplicht geldt ook voor werknemers en eventueel ingeschakelde derden van elke partij.

Gebruik voor promotionele doeleinden: Wij mogen het resultaat van de overeenkomst gebruiken voor promotionele doeleinden, waarbij geen vertrouwelijke informatie wordt gedeeld.

Artikel 18 | Klachten

Klachtenprocedure: Indien je een klacht hebt over de uitvoering van de overeenkomst, vinden wij dat natuurlijk vervelend. Wij hebben een klachtenprocedure voor dergelijke gevallen.

Verplichting tot melden: Het is jouw verantwoordelijkheid om een klacht binnen redelijke termijn, nadat je een gebrek hebt geconstateerd, schriftelijk aan ons te melden. Zorg ervoor dat je de klacht volledig en duidelijk beschrijft.

Reactietermijn: Binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht ontvang je van ons een reactie. Je dient ons minimaal vier weken de tijd te geven om een klacht in onderling overleg op te lossen. Na deze termijn ontstaat een geschil.

Artikel 19 | Privacybeleid

Privacybescherming: Jouw privacy is voor ons van groot belang en wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. Hoe wij dat doen, kun je lezen in onze privacyverklaring op onze website.

Gebruik van gegevens: Jouw gegevens worden uitsluitend opgeslagen en gebruikt ten behoeve van de uitvoering van de overeenkomst.

Artikel 20 | Geschillen

Toepasselijk recht: Op overeenkomsten tussen jou en ons waarop deze algemene voorwaarden betrekking hebben, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

Bevoegde rechter: De wet bepaalt welke rechter bevoegd is om kennis te nemen van een geschil. In geval van een geschil is de bevoegde rechter in Nederland.